16
Mayıs
2024
Perşembe
ARABAN - GAZİANTEP

Kooparatiften dana dağıtımı

Araban ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatifi köylerdeki 4 çiftçi ortağına Tarım Bakanlığı Tar-Et Projesi kapsamında 90 adet etlik dana verdi. 

Araban Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Poyraz, danaların sigortalarının yapılmasından sonra dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi. 

"Çiftçilere yapılan teslimatlardan sonra bir yıllık besleme döneminde her türlü veteriner kontrolleri anlaşmalı veterinerler tarafından Araban Tarım Kredi Kooperatifi'nce yapılacak" diyen Mehmet Poyraz, Araban Tarım Kredi Kooperatifi olarak amaçlarının bölgede bitmek üzere olan kültür besiciliğini yeniden canlandırmak ve çiftçilere ekonomik katkıda bulunmak olduğunu söyledi. 

Mehmet Poyraz, Tarım Bakanlığı'nın Tar-Et Projesi kapsamında, ilçeye bağlı Fakılı köyünde İsmail Altun'a 25, Yusuf Yener'e 25, Aşağı Yufkalı köyünde Sıtkı Türközü'ne 25, Köklüce köyünde İbrahim Dilekçi'ye 15 olmak üzere toplam 90 adet dana dağıttıklarını bildirdi. 

Mehmet Poyraz, Tar-Et Projesi hakkında şu bilgileri de verdi: "Kesime hazır olarak yetiştirdikten sonra et balık kurumunda kesimini yaptırtıp satıştan elde edilen gelir çiftçilerimize maliyetin fazlasını kar olarak verip, ayrıca bir kilo ete 1 YTL devlet desteği de vereceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?