18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARABAN - GAZİANTEP

Pamuk üreticinin yüzünü güldürdü

PAMUK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Gaziantep'in Araban ilçesinde, son on yıldan beri ilk defa artan pamuk fiyatları pamuk çiftçisinin yüzünü güldürüyor.

Ömeroğlu Çırçır ve Prese Fabrikası sahibi Bekir Ömeroğlu, pamuğun bu yıl son on yılın en yüksek fiyatını yakaladığını belirterek, "Araban ovasındaki pamuk ekili alanlarda bu yıl çiftçimiz dönüme 500 kilogram civarında yüksek verim alıyor. Kalite randımanına göre bir kilogram pamuk 1 lira 50 kuruş ile 1 lira 65 kuruş arası değişen fiyatlarda satılıyor. Bu fiyatlar da pamuk çiftçisinin son on yıldan beri hiç göremediği bir fiyat. Pamuk, uzun yıllardan beri gerçek fiyatını bularak altın çağını yaşıyor"

dedi.

Arabanlı pamuk üreticilerinden Erol Sülüker de, pamuk fiyatlarından memnun olduklarını ifade ederek, "Son on yılı aşkın süreden beri pamuk çiftçisi olarak pamuk fiyatının düşüklüğü sebebiyle hiç para kazanamadık. Bir yıl boyunca bin bir masraf ve emek vererek çocuk gibi yetiştirdiğimiz pamukta uzun yıllardan beri sulama sondajlarımızın elektrik borçlarını dahi ödeyemedik. Bu yıl pamuk para ediyor, Arabanlı pamuk çiftçileri olarak uzun yıllardan beri ilk defa para göreceğiz. Pamuk fiyatları bu sezonu bu

fiyatlarla kapatırsa önümüzdeki yıl Araban ovasında geçmiş yıllarda olduğu gibi Arabanlı çiftçiler olarak yine pamuk üreticiliğine döneceğiz" şeklinde konuştu.

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya da, Araban ovasında birinci ve ikinci ürün olarak yaklaşık 30 bin dönüm alanda pamuk üretildiğini kaydederek, "Pamuk fiyatlarının bu yıl yüksek olması nedeniyle Araban ovasında pamuk ekili alanın bu yıl olduğunun en az iki katı ekim yapılacağını tahmin ediyorum. Bu yıl pamuk piyasasının çiftçiyi memnun edici fiyatlarda olması sevindirici" diye konuştu.

PAMUK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
PAMUK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 09:32:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 19:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?