27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARABAN - GAZİANTEP

Şehit muhtar anıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 1990 yılında terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Gümüşpınar Köyü Muhtarı Fevzi Özkan, mezarı başında anıldı.

Şehit Muhtar Fevzi Özkan'ın evinde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelen Araban Kaymakamı Orhan Balcı, Araban Garnizon Komutan Vekili Yavuzeli Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ender Güleç, Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Muharrem Sözügeçer, Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, Araban Müftüsü Ahmet Sevinç, Araban Sağlık Grup Başkanı Dr. Suat Karapınar, Araban Özel İdare Müdürü Zeki Taşdemir, Araban Nüfus Müdürü Sehlan
Öztürk, Araban Mal Müdürlüğü Muhasebe Şefi Necati Kaplan ve ilçedeki tüm daire amirleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Muhtar'ın ağabeyi Gümüşpınar Köyü Muhtarı İbrahim Özkan bir konuşma yaptı. Özkan, kardeşinin 1990 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan silahlı saldırı sunucunda şehit olduğunu belirterek, "Kardeşim, ülkesini, milletini, devletini seven bir insandı" dedi.

Araban Kaymakamı Orhan Balcı da, terör örgütünün Türkiye'ye verdiği zararları anlatarak, "Terör örgütü PKK, Gümüşpınar köyünde tek amacı köyüne ve halkına hizmet olan Fevzi Özkan'ı hain saldırı sonucunda şehit etti. PKK terör örgütü, hain emelleri uğruna ülkenin değişik bölgelerinde Özkan gibi binlerce vatandaşımızı, askerimizi ve polisimizi yaşlı genç demeden katletti.

Türk halkının birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik saldırıları, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başarısız kalacaktır" diye konuştu.  Konuşmaların ardından Araban Müftüsü Ahmet Sevinç tarafından dua okundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?