26
Mayıs
2024
Pazar
ARABAN - GAZİANTEP

Süne uyarısı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki çiftçilere süne uyarısı yapıldı.
Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, yaptığı açıklamada, bahar mevsiminden bugüne kadar aralıksız olarak süne takibi yaptıklarını belirterek, "Nizip ilçesi ve Şanlıurfa’nın yakın ilçe ve köylerinde arpa hasadının başlamasıyla birlikte Adıyaman ili bölgesine geçiş güzergahı olan Araban Ovası'ndaki hububat ekili alanlara ani süne saldırısı yaşandı.

Sünenin etkili olduğu bölge özellikle ovanın doğu bölgesidir. Süneyle acil ilaçlı mücadele yapılması için ilçeye bağlı tüm mahalle ve köy muhtarları ile tüm çiftçilerimize resmi uyarı yazısı gönderdik. Bu bölgelerde ilaçlama yapılmazsa ürünün kalitesi ve verim düşer, çiftçiler de mağdur olur" dedi.
Sarıkaya, süneyle mücadele yapılmaması durumunda ülke ekonomisinin de zarar göreceğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zorbey IP: 85.177.221.xxx Tarih : 5.06.2009 22:20:52

degerli müdürümü kutlarim.araban ilcesinin tarim sorunlari ile hassas bir sekilde ilgilendigi icin.tabi araban sorunlarina kayitsiz kalmayan sayin degerli habercimiz mahmut bazlama arkadasimizin degerli katkilarini unutmamak gerekir.bu haberden önce bana atfen cevaben yazilan yazi ve yorumlara gereken en güzel cevabi yazdim ama yayinlanmadi.kim oldugumu bilmeden yurt disindaki insanlarimiza hakaret tarzi  yazilan yorumlar icin kem söz sahibine aittir ve söyleyen kendisini anlatir. ben sadece adam olmak lazim diyorum.yazdiklarimin da arkasindayim.herhalde yarasi olan gocunur.birilerinin nasirina basildi.  saygilarimla