28
Mayıs
2024
Salı
ARABAN - GAZİANTEP

Yangın bir aileyi evsiz bıraktı

Gaziantep'in Araban ilçesinde tarım işçiliği yaparak 5 kişilik ailesinin geçimini sağlayan Haci Ali Gül'ün evinde tüp gazdan sızan gazın alev alması nedeniyle yangın çıktı. Evleri kullanılmaz hale gelerek sokakta kalan aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Araban ilçesi Kale Mahallesi Besni Caddesi'nde ikamet eden ve uzun zamandır iş bulamadığı için borçlu yaşayan Haci Ali Gül'ün (29) evinde gece saat 02.00 sularında mutfaktaki tüp gazdaki kaçaktan dolayı yangın çıktı. Yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan Haci Ali Gül, yangının büyümesi üzerine, eşi Rahime Gül (21) ile çocukları Sinan (7), Muhammed (5) ve 7 aylık olan Fırat'ı yatak odasının penceresinden dışarıya çıkardı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen Araban itfaiyesi ekipleri yangını söndürdü.

Çocuklarını yanmaktan zorlukla kurtarmayı başaran Haci Ali Gül, evde bulunan tüm ev eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini ve sokakta kaldıklarını söyledi. Ailesiyle evsiz kalan Haci Ali Gül, ''7 aylık küçük çocuğumuz Fırat'ın rahatsızlığı nedeniyle gece geç saatlere kadar uyumayarak hasta çocuğumuzla ilgileniyorduk. Bu gece yine gece saat 02.00'ye kadar uyuyamadık. Mutfakta bulunan tüp gazdan kaçak varmış. Kaçaktan sızan gaz alev aldı ve çevresindeki bez parçalarının yanmasıyla birlikte yangın çıktı.

Mutfaktan gelen yanık kokusu nedeniyle mutfağa koştuğumda, yangın mutfağın her tarafını sarmıştı. Eşimle komşulardan yardım istedik. Ama bu süre içinde yangın giderek büyüyerek evin her tarafına sıçradı. Komşular Araban itfaiyesine telefon ettiler. Bu arada alevler içinde kalan çocuklarımı, eşimle birlikte alevlerin içinden alarak, yatak odasının penceresinden bitişik komşumuzun damına çıkardık. İtfaiye ekipleri geldiğinde evim tamamen yanmıştı. Borçla aldığım tüm ev eşyalarım bir anda gözümün önünde yanarak kül oldu. Şu anda sokak ortasında evsiz barksız kaldım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 11:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
teffik IP: 78.169.59.xxx Tarih : 19.02.2009 13:25:19

24 saat hazır tam teşkilatlı.iki merdivenli araç.3 su sıkma aracı.bir tane köpük sıkma dört tane ambulans.iki tane tam doktorlu acil müdahale aracı trafik kazalarında kullanılmak üzere iki vinç bir dozer birde kepçesi vede otuzbir çalışanı ile  iki yıl egitimini almış itfahiye erleri ile araban itfahiyesi bölgemizin en iyi örgütlenmiş donanılı kurumlu itfahiyesidir.itfahiyemiz gaziantepteki ve adıyaman bölgelerindeki yangınlarada sıkca yardım etmektedir.bunun için eski başkan servet yigiti rahmetle analım  ve şimdiki  başkanımız hasan dogruya da üstün çalışmaları teşekkür etmemiz gerekir.tabi hasan dogrunun yardımcısı ve memet özdemire de ve servet yigitin o zamanki ilçe başkanı bakır yigit agayıda unutmayarak haranlıklarımızı belirtelim.bakır yigit aga ve memet özdemir ikiside şimdi başkan adaylıkları var ikiside kıymetli bizi zora soktular hangisini seçecegimizi de bilelemiyorum.hasan doguyuda unutmayaım