18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARABAN - GAZİANTEP

Yoğurt sıkıntısı çözüldü

ARABAN'DA YOĞURT SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ

Gaziantep'in Araban ilçesinde her yıl Ramazan ayında yaşanan yoğurt sıkıntısını Mehmet Ordu, ilçeye bağlı köylerden temin ettiği temiz köy yoğurtlarıyla çözdü.

Ramazan ayında ve bayramlarda hemen hemen Gaziantep'in ve her ilçesinde de olduğu gibi Araban ilçesinin her evinde de yapılan Gaziantep'e özgü bir yemek türü olan yuvalama sadece Ramazan ayı ve bayramlarda yapılır. Günler öncesinden hazırlanan yuvarlamada pirinç, et, nohut, sıvı yağ, nane ve yoğurt kullanılır. Yuvarlama yapılırken yuvarlamanın bir tanesi mercimekten büyük, nohuttan küçük olması gerekir.

İlçede yaşanılan yoğurt sıkıntısını market işletmeciliği yapan Mehmet Ordu, ilçeye bağlı Küçüklü, Aşağı Karavaiz ve Fakılı köylerinden yoğurt getirterek çözüme kavuşturdu.

Büyükbaş ve küçükbaş süt hayvanı besiciliği yapan evlerden özel olarak yaptırdığı temiz, lezzetli köy yoğurtlarını kendine ait markette günlük olarak satan Ordu, "Ramazan ayı nedeniyle ilçede yoğurt sıkıntısı vardı. Bende civar köylerden yoğurt getirterek bu durumu çözmeye çalıştım. Amacım ilçe halkının yaklaşan Ramazan Bayramında yuvalama yaparken sıkıntı çekmemeleridir" dedi.

ARABAN'DA YOĞURT SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 09:38:00
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 11:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?