26
Mayıs
2024
Pazar
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Asmayı paylaşamadılar

ASMA YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDULLAR

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir vatandaş ile müftülük, ev ile cami arasına dikilen asma yüzünden karakolluk oldu.

Derviş Paşa Mahallesinde oturan 58 yaşındaki Mehmet Elmas, 10 yıl önce evi ile Cevdet Paşa Camisi arasına iki adet asma diktiğini belirterek, "O zaman camide bir başka görevli vardı. Görevli tayin olunca bende diktiğim asmamı geri çektim, asmamı geri çekince İslahiye Müftülüğü beni şikayet etti ve karakolluk olduk. Bana gönderilen yazıda 7 gün içerisinde asmayı tekrar camiye bırakmam isteniyor. Ben hakkımı arayacağım, Türk adaletine güveniyorum. Asmaları benim bahçeme diktiğime dair şahitlerim var" dedi.

Derviş Paşa Mahalle Muhtarı Zeki Demir de, Mehmet Elmas'ın çevresini daha yeşil bir hale getirmek için bahçesine asma diktiğini kaydederek, "Bu adam kötülük yapmadı. Aslında İslahiye Müftülüğü, Cevdet Paşa Camisi'nin minaresine ve çatısına diktirdiği baz istasyonu ile vatandaşın sağlığı ile oynuyor. Cami imamı ve İslahiye Müftülüğü hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağım" diye konuştu.

İslahiye İlçe Müftüsü Hasan Sarı da, şikayete sebep olan asmanın müftülüğe ait olduğunu, baz istasyonu konusunda ise yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda olduğunu ifade etti. Sarı, "Asmanın müftülüğe ait olduğu tapu kadastroda, krokisiyle belirtiliyor" şeklinde konuştu.

ASMA YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDULLAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 22:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?