30
Mayıs
2024
Perşembe
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Boş şehit mezarına "Fatiha"

( ÖZEL HABER) ŞEHİTLİKTE TEMSİLİ BOŞ ŞEHİT MEZARINA

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 21 yıl önce İslahiye Şehitliği'nde tank çıkarma gemisinin batması sonucu 35 arkadaşı ile birlikte şehit olan Topçu Çavuş Sıtkı Doğan'ın annesi Döndü Doğan, oğlunun şehitlikteki temsili mezarına gelerek "Fatiha" okuyor.

İslahiye ilçesine bağlı İdili köyünde ikamet ederken askere giden ve 1985 yılında vatani görevini İzmir'de yaptığı sırada görev aldığı tatbikatta tank çıkarma gemisi batması sonucu şehit olan Sıtkı Doğan (24) ve 35 arkadaşının naaşı bulunamamıştı. Sıtkı Doğan, İzmir'de vatani görevini yaparken 30 Ocak 1985 yılında "deniz kurdu 85" adlı tatbikatta tank çıkartma gemisinin batması sonucunda 35 arkadaşı ile birlikte şehit olmuştu. Kendisiyle birlikte şehit olan 36 kişinin o dönemde naaşı bulunamamıştı. Topçu Çavuş Sıtkı Doğan naaşı bulunamayınca memleketi olan İslahiye Şehitliği'nde Sıtkı Doğan için temsili boş bir şehit mezarı yapıldı.

Sıtkı Doğan'nın gözü yaşlı annesi Döndü Doğan (68), oğlunun şehit olduğunu İslahiye Askerlik Şubesi'nde yapılan isim ve kimlik kontrolünde belirlendiğini kaydederek, "Yıllarca oğlumun naaşının bulunmasını bekledim. Gözyaşlarım hiç kurumadı. 1994 yılında İslahiye Şehitliği'nde oğlumun adını taşıyan boş temsili bir şehit mezarı yapıldı. Bu beni çok özdü. Diğer şehit mezarlarında şehit naaşları var. Şehit mezarlarının başına gelen yakınları bir nebze olsun teselli olurken, ben ise boş bir mezarın başına gelip dualar ediyorum. Bir asker görsem gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Boş mezara gidip kendimi avutuyorum, bir anne içgüdüsü kendimi tesseli etmeye çalışıyorum" dedi.

Doğan, en azından oğlunun ismini taşıyan bir mezar taşının olması ve diğer şehit anneleriyle bir araya gelme faliyetlerine katılmasının kendisini bir nebze olsun teselli ettiğini belirterek, "Hiç mutlu değilim. Bu duyguyu ancak yaşayan biri bilir. Benim için çok büyük acı, belki oğlumun naaşı burada olsa, bu kadar zor olmazdı" diye konuştu.

Öte yandan, Şehit Çavuş Sıtkı Doğan'ın annesine gönderdiği mektupların saklandığı gözlenirken, şehidin yeğeninin dayısının mektubunu okuması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?