25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Camilerde Haiti'ye yardım kampanyası

İSLAHİYE'DEKİ CAMİLERDE HAİTİ'YE YARDIM KAMPANYASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurtta başlatılan Haiti için yardım kampanyası için İslahiye'deki camilerde yardım toplandı.

Haiti'de meydana gelen depremden dolayı başlatılan kampanya bünyesinde İslahiye merkezde bulunan 16 camide yapılan yardımda 3 bin 200 TL toplandı.

İslahiye Müftüsü Hasan Sarı, yaptığı açıklamada, "Aynen bizim gibi Müslüman olan din kardeşlerimize yardım yapmak bizim görevimizdir. Peygamber efendimizin "Komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir" sözünü unutmayalım. Biz de Peygamber efendimizin bu sözünden esinlenerek Haiti'deki din kardeşlerimizin durumu içler acısı iken bizim burada normal bir şekilde yaşamamız dini açıdan mekruh olurdu. Ama gerek İslahiye'de ki gerek ise tüm yurttaki din kardeşlerimiz için sessiz kalmayarak Diyanet İşleri

Başkanlığınca başlatılan yardım kampanyasına tüm yurtta destek gelmiştir. Din kardeşlerimizin yüce Allah'a yakınlaşa bilmek ve ibadet edebilmek için yaptıkları camileri barınmak üzere yaptıkları evleri depremde yok olmuştur. Biz kendimize düşen görevi yaparak din kardeşlerimizi camiiler de uyarıyoruz. Onlarda üzerlerine düşen bu görevi ekonomik kriz olmasına rağmen ellerinden geldiği kadar yerine getirdiler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:33:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 13:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?