17
Mayıs
2024
Cuma
İSLAHİYE - GAZİANTEP

İslahiye'de 43 yıllık kan davası barışla sona erdi

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Ulu ve Yıldırım aileleri arasındaki 43 yıllık kan davası barış yemeği ile sona erdi.
İslahiye İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki 100 hanelik Şahmaran Köyü'nde, 1961 yılında, Mehmet Ulu'nun Hüseyin Yıldırım'ı öldürmesi, daha sonra da Mehmet Ulu'nun Yıldırım Ailesi tarafından öldürülmesiyle başlayan kan davası İslahiye İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Özkan Seyrek ve Boğaziçi Beldesi Belediye Başkanı Ömer Yahşi ile kardeşi Şehmus Yahşi'nin girişimi sonucu verilen barış yemeği ile sona erdirildi.
Şahmaran Köyü'nde düzenlenen barış yemeğinde mevlit okutulduktan sonra Müftü Vekili Mustafa Atila dua etti. Duadan sonra bir konuşma yapan İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz, asıl büyüklüğün affetmek olduğunu belirterek, "Diliyorum ki, bu barış sonsuza kadar devam eder. Şiddetten ve kavgadan hiç kimseye fayda yok" dedi.
Ulu Ailesi adına konuşan Abidin Ulu ise, "Dünya barışa giderken biz niye barışa gitmiyoruz, diye düşündük. Uzay çağına girerken kan davasının çocuklarımıza miras kalmasını istemedik ve araya girenlerin gayreti ile kan davasını barışla sonuçlandırdık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ulu ve Yıldırım aileleri tokalaşıp kucaklaşarak, barış yemeği yedi.
GAZİANTEP - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BE IP: 81.215.163.xxx Tarih : 14.05.2005 23:07:49
sayın editör, bu haber iha'nın değil aa'nın haberidir. kent haber ile yeni tanıştım. lütfen bu yanlışlığı düzeltiniz. selamlar ve saygılarımla BE