18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Londra'da yaşayan avukatın şüpheli ölümü

İngiltere’nin başkenti Londra’da avukatlık yapan Türk gencinin evinde ölü bulunması, İslahiye’deki ailesini yasa boğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra master yapmak için Londra’ya giden ve burada kalarak hukuk bürosunda çalışmaya başlayan Mücahit Ak (30), evinde ölü bulundu.

Türk avukatın ölüm haberi İslahiye’de yaşayan ailesi ve akrabalarını yasa boğarken, baba Musa Ak (66), 8 yıldır Londra’da hukuk bürosunda çalışan oğlunun cesedinin, ölümünden 3 gün sonra bulunduğunu, polis kayıtlarına böyle geçtiğini söyledi.

Oğlunun ölümü konusunda çeşitli söylentiler olduğunu ifade eden Musa Ak, "Umarım devletimiz cinayetin üzerine giderek ölümün üzerindeki sır perdesini aydınlatır" dedi.

Azerbaycan’da okuyan oğlu Hasan’ın İngiltere’yi arayıp ağabeyine ulaşamayınca kendilerini aradığını belirten Ak, "Biz de orada bulunan tanıdıklarımızı arayarak oğlumuza ulaşamadığımızı, evinde ziyaret ederek bize bilgi vermelerini istedik. Londra’daki akrabalarımız eve gittiklerinde oğlum Mücahit’in cansız bedeni ile karşılaşıyorlar. Acı haber üzerine ağabeyi Ahmet Ak’ı cenazeyi almak üzere Londra’ya gönderdik" diye konuştu.

Ölüm sebebinin ortaya çıkması için gerekli tüm yasal işlemleri başlattıklarını, oğlunun öldürülmüş olabileceğini vurgulayan Musa Ak, oğlunun avukat arkadaşlarına da çağrıda bulunarak, Dışişleri Bakanlığı’nın olayla ilgilenmesini sağlayacak girişimlerde bulunarak, varsa faillerinin yakalanması için kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 13:04:40
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 13:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?