19
Mayıs
2024
Pazar
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Meslek edindirme kursları başladı

İslahiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gaziantep İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Bayan Kuaförlüğü Kursu, Erkek Kuaförlüğü Kursu, Çocuk Bakıcılığı Kursu, Trikotaj ve Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Yetiştiriciliği Kursları'nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gaziantep İş-Kur Müdürü Besim Eviz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çil, bazı okul müdürleri ve kursiyerler katıldı. Gaziantep İş-Kur Müdürü Besim Eviz, kurs programlarının İş-Kur'un iftiharla sürdürmek istediği en önemli program olduğuna dikkati çekti.

İş-Kur'un iş arayan insanlarla en çok muhatap olan kurum olduğunu belirten Eviz, İslahiye'de düzenlenen bu kursun bir ilk olduğunu, diğer kursların 1 Haziran'dan sonra peyderpey devamının geleceğini ve bu konuda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Proje kapsamında 95 kişinin meslek edinmesi hedeflenen kurslara 231 bin TL katkıda bulunduklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, kursların bitiminden sonra üretkenliğin devam etmesini dileyerek, “Bu genç nüfusu harekete geçirmenin tek yolu mesleki eğitimdir” dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Şişman ve İş Kur İl Müdürü Eviz, konuşmaların ardından kursiyerlerle birlikte kurdeleleri keserek hayırlı olsun dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 11:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?