25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Mihriban'nın okul sevdası

ŞANLIURFA'DAN GAZİANTEP'E GELEN MİHRİBAN'NIN OKUL SEVDASI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Ailesi ile birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gelen Mihriban Yıldızer, eski okul günlerini özlüyor.

Önceki okuduğu okuldaki arkadaşlarının adını kayaların üzerine çıkarak defterine yazan Mihriban, okul hasretini böyle giderdiğini ifade etti.

Mihriban Yıldızer, "Mimar Sinan İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencisiyim. Ailemle birlikte Suruç'tan İslahiye'ye geldik. Dolayısıyla okulumun ikinci dönemine, Ortaklı Köyü İlköğretim Okulu'nda devam ediyorum. Eski okulumdaki arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim" dedi.

Ailesinin maddi durumunun zayıf olmasından dolayı, İslahiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını belirten Yıldızer, "Belki de Milli Eğitim Müdürümüz bizim okumamız için çaba göstermeseydi bugün tarlada çalışıyor olacaktık. Zor şartlar altında okula gidiyorum. Çadır yerleşimleri açık alanda ve uygun alt yapı koşulları yok. Akrep, Yılan gibi tehlikelerle karşı karşıyayız. Bu hayvanların sokması günlük hayatın ayrılmaz bir parçası gibi olağan algılanabiliyor. Çadırlar su kenarlarında kurulduğu için yoğun bir şekilde sivrisinek oluyor. Buna bağlı olarak da sıtma hastalığına sık rastlanmakta" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Okuyunca ne olmak istersin?" sorusuna ise Mihriban Yıldızer, " Öğretmen Olmak İstiyorum" şeklinde cevapladı.

Yıldızer, desteklerinde dolayı ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçilere ve Ortaklı Köyü İlköğretim Okulu'na teşekkür etti.

ŞANLIURFA'DAN GAZİANTEP'E GELEN MİHRİBAN'NIN OKUL SEVDASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:05:00
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 17:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?