16
Haziran
2024
Pazar
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Okul harçlıkları Pakistan'a

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde öğrenciler okul harçlıklarını ve sahip oldukları mini servetlerini binlerce kişinin hayatını kaybettiği dost ve kardeş ülke Pakistan'a gönderdi.

Özel Gülpembe Koleji, İslahiye Lisesi düzenledikleri Pakistan'a yardım kampanya başlattı. Harçlıklarının yanında kız öğrencilerden altın küpelerini ve kolyelerini bağışlamak için getirirken erkek öğrencilerin de sünnetlik takılarını getirerek bağışladı.

Okul Müdürü Aydın Kurt gördüğü manzara karşısında hayrete düştüğünü belirterek "Pakistan'daki ölenlerin dedelerinin de Çanakkale'de savaşan Mehmetçiğin yardımına koşmak için sahip oldukları tüm maddi varlıklarını bize ulaştırdıklarını biliyoruz." dedi. Okul Müdürü Kurt, "öğrencilerin kumbaralarını boşaltıp getirmişler. Öğrencilerin bu davranışları bizi çok etkiledi ve duygulandırdı. Bizlere kurtuluş savaşında Pakistanlı kardeşlerimizin yaptığı fedakarlıkları hazırlatarak bir vefa borcunu yerine getirmiş olduk. Yardımlardan dolayı tüm velilerimize ve fedakar öğrencilerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.

Pakistan'a yapılan yardım kampanyasına katılan İslahiye Lisesi ise öğrenci ve öğretmenler ile birlikte 901 Ytl topladığı bildirildi. Okul Müdürü Osman Kuş, öğretmenlerin fitrelerini vererek katkıda bulundukları yardım kampanyasına öğrencilerinde de ilgi gösterdiğini kaydederek kampanyaya katılan herkese teşekkür etti

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 19:22:39
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 23:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevde carlıoğlu IP: 85.102.131.xxx Tarih : 6.08.2006 23:29:57
ben bartın özel gülpembe kolejı öğrencisi olarak böyle bir haberle okulumuzun adını yardımsever bir okul olarak duyurduğunuz için teşekkür eder yardımlarınızın devamını dilerim.