20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Türk ve İspanyol belediyelerin işbirliği

Gaziantep'in İslahiye Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, Türkiye ve İspanya'daki Belediyeler Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi Eşleştirme Konferansı'na katıldı. 

Türkiye Belediyeler Birliği'nin, Türkiye ve İspanya'daki Belediyeler Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan Eşleştirme Konferansı, Türkiye'den ve İspanya'dan seçilen 10 belediyenin, Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerinin ve İspanya Belediyeler Birliği yetkililerinin katılımıyla Ankara'da yapıldı. Proje kapsamında Türkiye'de seçilen 10 belediyeden biri olan İslahiye Belediyesi'ni Belediye Başkanı Mehmet Uludağ temsil etti. Projeye; Amasra, Beypazarı, Birecik, Buldan, Erdemli, İslahiye, Kavak, Selçuk, Tatvan, Zeytinli, Cartaya, Hinejosa Del Duque, La Linea, Rate, Mortoro, Santa Coloma, Villadecans, Villa Franca De Los Barros belediyeleri katıldı. 

Yenilikçi belediye anlayışını İslahiye Belediyesi'ne getiren Başkan Mehmet Uludağ, İslahiye adına bir ilke daha imza atarak kardeş belediye projesine katıldıklarını belirtti. 

Uludağ, ”İlçemiz tarım ve turizm potansiyeli çok yüksek coğrafyada bulunmaktadır. İspanya belediyeleriyle yapılacak işbirliği ile ilçemizin turizm ve tarım potansiyeli ortaya çıkartılacaktır. Ayrıca bu projeyle Avrupa Birliği projelerinde çok başarılı çalışmalar yürüten İspanyol belediyelerin deneyimlerinden de yararlanarak karşılıklı kültür alışverişinde bulunmayı hedeflemekteyiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:24:25
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?