19
Mayıs
2024
Pazar
İSLAHİYE - GAZİANTEP

Zabıta denetimi arttırdı

Gaziantep'te İslahiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini artırdı.

Denetimlerde umuma açık sıhhi müesseseleri de denetleyen ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü gibi konularda incelemelerde bulundular. Denetimler sırasında fırınlarda eksik gramaj, kasaplarda ise sıhhı ve sağlıklı hayvan kesimlerine dikkat edildiği gözlendi.
İslahiye Belediye Zabıta Komiseri Sedat Palta, “Amacımız ilçe halkının sağlıklı ve huzur içinde alışveriş yapmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte alınan tedbirler kapsamında denetimleri bir kat daha artırdıklarını dile getiren Palta, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz günlük denetimlerde bulunmaktalar. Resmi ve bayram tatilleri dahil haftanın her günü mesai yapan ekiplerimiz ilçede bulunan sıhhi müesseseleri kontrol etmektedir. Kaldırımlar ve ammeye ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlamakta ve gece yarısı sona ermektedir.

Ekiplerimiz her sabah fırınlarda eksik gramaj ekmek satılmasını engellemek, kasaplarda sağlığa uygunluk, sıhhı sağlıklı et kesimine riayet edilmesi denetlenmekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemler yapılmaktadır” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 14:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?