4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARKAMIŞ - GAZİANTEP

Öğretim üyeleri Karkamış'ı gezdi

NİZİP MYO ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN KARKAMIŞ'A GEZİ

Gaziantep Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri tarafından; Karkamış Hitit harabeleri, Karkamış ve Birecik barajı ve Karkamış mayınlı bölge alanında tektik ve inceleme gezisi gerçekleştirildi.

Gezi, Fen - Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilgehan Pamuk, Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyat Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Akari, Nizip Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Hakan Akdağ, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Gökçek ve Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz'ün katılımıyla gerçekleşti.

Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu, Karkamış harabelerini yerinde inceleme ve mayınlı bölgenin temizlenmesinden sonra ülkemize sağlayacağı ekonomik yönden faydalarını araştırma amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini belirtti. Büyükoğlu, "Karkamış bölgesi konum itibariyle tarihi bir uygarlık olan Hitit krallığı harabelerinin bulunduğu bir yerdir ve bu topraklarda geçmiş yıllarda terör sebebiyle sınıra mayın hattı çekilmişti ancak iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar

imzalanarak mayınların temizlenerek verimli toprakların tekrardan ülke ekonomisine fayda sağlayacak şekilde değerlendirilecek. Bize gezi esnasında Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle Hitit harabelerini, Birecik ve Karkamış barajını gezmemizde eşlik eden Yüzbaşı Çağrı Demiröz komutanımıza da çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

NİZİP MYO ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN KARKAMIŞ'A GEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 15:58:04
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 21:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?