18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Adaklılılar hasret giderdi

BAKLAVACILARIN MANGAL KEYFİ

5 yıl önce İstanbul'da kurulan "Adaklı Köyü Derneği" üyeleri ve aynı zamanda Türkiye'nin çeşitli illerinde baklava imalatı yapan ustalar, İstanbul'da yapılan piknik şöleninde bir araya gelip hasret giderdiler.

Gaziantep'in Nizip ilçesi Adaklı köyünden İstanbul'a gelerek baklavayı sevdiren ustalar, 5 yıl önce kurdukları dernek çatısı altında toplandılar. Dernek üyeleri geleneksel piknik şölenlerinde bir araya gelip halay çekip mangal keyfi yaptılar. Şölene katılan Türk Halk müziği sanatçıları şölene katılanları coşturdular. Baklavacılar gönüllerince eğlenip pikniğin tadını çıkarttılar.

Üye sayısı bin 500'e yaklaşan dernek üyeleri kültürel ve eğitim faaliyetlerini geliştirmek için 4 yıldan bu yana Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek İstanbul'da Fatih Çeşmesi Mesire alanında buluşuyorlar. Bu yıl 4.'sünü düzenledikleri geleneksel piknik şenliklerine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Davul zurna eşliğinde halay çeken Adaklı köylüleri yıllardır görmedikleri hemşehrileriyle hasret giderip Gaziantep yöresine ait açılı kebaplar yapıp mangal keyfi yaptılar. Kendi imalathanelerinde yaptıkları baklavaları tepsi tepsi getirip bir birlerine ikram ettiler.

Adaklı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin piknik şölenine Türk Halk Müziği sanatçılarından Mehmet Yakar, Şahap Akagün ve Ahmet Satılmış, söyledikleri bir birinden güzel türkülerle şölene katılanları coşturup birlikte halay çektiler. Adaklı köylüleri davul zurna eşliğinde halay çekerken bir taraftan da mangal keyfi yaptılar. Etkinlik çerçevesinde hediye çekilişlerinin yapıldı.

Şölende bir konuşma yapan Dernek başkanı Mehmet Aztekin şunları söyledi: "Yıllar önce köyümüzden çıkıp gurbetlik hasreti çeken hemşehrilerimizi kültürel ve eğitim dayanışması çatısı altında bir araya getirdik. Amacımız hiçbir siyasi görüş gözetmeden herkesi kucaklamaktır. Bizim siyasetle işimiz yok sadece sevgi ve gönül bağı olan hemşehrilerimizi bir çatı altında toplayıp sevincimizi ve hüznümüzü paylaşıp bir güç oluşturmaktır."

BAKLAVACILARIN MANGAL KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:46:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?