19
Mayıs
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Araç filosu görücüye çıktı

Nizip Belediyesi; Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 2 adet Fatih kamyon, 2 adet BMC kamyonet, 1 adet traktör, 1 adet hamarat temizleme makinesi ve 1 adet ilaçlama makinesi, Zabıta Amirliği’ne 1 adet Ford Transit minibüs, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne 1 adet tam donanımlı cenaze aracı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne sulama için 1 adet Fatih kamyon ve İtfaiye Müdürlüğü’ne 2 adet tam donanımlı itfaiye aracı satın aldı. Yeni alınan araçları Cumhuriyet Meydanı’nda yan yana dizen Belediye Başkanı Akdoğan, araçlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Tam donanımlı itfaiye araçları tanıtılırken, kısa süreli yangın tatbikatı yapıldı. Mustafa Kökmen Bulvarı üzerinde bulunan 7 katlı bir inşaatın yanına getirilen itfaiye aracı, 7. kata su ve köpük sıktı ve Türk Bayrağı astı.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, artık 9. kattaki yangına müdahale edebilecek donanıma sahip itfaiye araçlarının bulunduğunu belirterek, "Bu hizmetler daha başlangıçtır. Çok yakında Nizip Belediyesi, araç filosuna 2 adet tam donanımlı ambulans alacaktır. Nizip’te 8 katlı binalar olmasına rağmen maalesef itfaiye araçlarımızın 5. kata kadar müdahale edebileceğini öğrendim. Allah’a şükürler olsun şimdiye kadar yüksek binalarda yangın meydana gelmedi. Yangın çıksa müdahale edecek aracımız yoktu. Bundan böyle 9. kata kadar yangına müdahale edecek bir itfaiye aracımız var. Nizip’i kısa zamanda hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

iha-nizip
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 16:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?