26
Mayıs
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Başkonsolos Saad'tan NTO'ya ziyaret

SURİYE BAŞKONSOLOSU SAAD NTO'YU ZİYARET ETTİ

Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Meclis Başkanı Abdullah Altınbaş ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti

NTO Başkanı Mehmet Özyurt, Suriye ile Türkiye'yi birbirine bağlayan en önemli etkenin, ekonomik ve milli ilişkilerin dışında, kültür, gelenek birlikteliği olduğunu söyledi.

Özyurt, "Bölgeler arası işbirliği ile daha da kuvvetleneceğiz. Başkonsolos Sayın Haitham Saad, Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırılmasında büyük çabalar sarf etti. Bundan dolayı sanayiciler olarak kendisine teşekkür ediyoruz. NTO olarak bundan sonra, Başkonsolosun Nizip ilçesine en yakın olan Karkamış gümrük kapısının daha aktif hale getirilmesi için desteklerini bekliyoruz. Ziyaretlerinden dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

NTO Meclis Başkanı Abdullah Altınbaş da konuşmasında, her iki ülkenin dostluklarının Osmanlı dönemine kadar dayandığını ifade ederek, "Süper güçlerin, İslam alemini parçalamaya yönelik çalışmaları sonucu birbirimizden ayrıldık. Yıllarca bunun üzüntüsünü çektik. Sınırdaki köylerin tamamının akrabalık bağları var. Son yıllarda her iki ülkenin yaptığı girişimler sonucu bu değerlerin ve bağlar yeniden güçlendi. İşadamları olarak yaptığımız ticari açılımlarla bu yaşanan hasretleri ortadan kaldıracağız" diye

konuştu.

Başkonsolos Haitham Saad ise, Nizip ilçesinin bölgede iyi bir sanayi ilçesi olduğunu belirterek, "NTO ile Suriye de bulunan yakın ticaret odalarının ortak yapacakları ticari çalışmaların her iki ülkeye büyük katkı sağlayacak. Bütün dünyanın bildiği gibi Türkiye ile stratejik olarak dostluklarımız çok iyi derecede. Her iki ülke arasında çok iyi bir siyasi yol izleniliyor ve bu her geçen günde her anlam çok iyi derecede ilerliyor. Türkiye ile bunların yanı sıra coğrafyamız, duygularımız hep aynıdır.

Türkiye ile çok daha iyi noktalara gelecek ve bu tür karşılıklı ziyaretlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, NTO'ya ziyaretinden dolayı Mehmet Özyurt ve Abdullah Altınbaş, günün anısına Başkonsolos Haitham Saad'a bir de plaket verdi.

SURİYE BAŞKONSOLOSU SAAD NTO'YU ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 10:43:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 14:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?