26
Mayıs
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Bir terörist yakalandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde ailesini ziyaret için gelen PKK'lı terörist, polisin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 10 yıldan bu yana silahlı terör örgütüne üye olmaktan dolayı aranan S.K. (27), iki gün önce Nizip'te Kıbrıs Mahallesi Dede Efendi Sokak'ta bulunan evine ailesini görmek için geldi. Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, aranan teröristin evine geldiği bilgisine ulaşılması üzerine, eve gece operasyon düzenledi. Operasyonda PKK'lı terörist kıskıvrak yakalandı. Yakalan teröristin üzerinde amcası Abdullah K. adına düzenlenmiş sahte kimlik ve Almanya'ya kaçmak için düzenlenmiş sahte pasaport çıktı. Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Bürosu ekipleri tarafından sorgulanan terörist S.K.'nin örgüte, cezaevinde yatan bir PKK'lının aracılığıyla katıldığı iddia edildi.

1999 yılında 17 yaşındayken PKK terör örgütüne İskenderun'da katılan S.K.'nin, kırsala çıkarak, önce Suriye'ye daha sonra da Kuzey Irak'taki kamplarda silahlı eğitim aldığı öğrenildi. Kuzey Irak'ta bir çok kampta bulunduğunu son olarak ise, Kandil kampında kaldığını söyleyen terörist, örgütte bir kadın teröristle ilişki yaşadığı için kampta hücre cezasına çarptırıldığını da itiraf etti. Kampta terörist elebaşları Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ı sürekli gördüğünü söyleyen terörist, pişman olduğunu belirterek silahlı eyleme katılmadığını söyledi.

Ayrıca, yakalanan teröristin ablasının, Nizip DTP Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı, babası Abdulkadir K.'nin ise, parti teşkilatlarında yıllarca yöneticilik yaptığı ortaya çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 17:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?