19
Mayıs
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Demokrasi Platformu'ndan ABD'ye protesto

Nizip İlçesi’nde, "Irak’taki Vahşete Hayır" mitingi düzenlendi. Nizip’te bulunan sivil toplum kuruluşlarının Nizip Barış ve Demokrasi Platformu adı altında düzenlediği mitingde, yüzlerce insan ABD’nin Irak’ta yaptığı vahşeti protesto ederek seslerini duyurmaya çalıştı.

Alperen Ocakları başkanlığında Anadolu Gençlik Dergisi, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Hizmet-İş, Memur-Sen ile Türk Diyanet Vakıf-Sen tertip komitesinden oluşan Nizip Barış ve Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. ABD’nin Irak’ta sürdürdüğü vahşete kamuoyunun tepkisini göstermek amacıyla yapılan mitingde, tertip komitesi üyeleri birer konuşma yaptı. Konuşmacı üyelerin hepsinin ortak fikri, ABD’nin Ortadoğu’dan çıkması oldu. ABD’nin masum Irak halkına işkence, zulüm ve kan getirdiği belirtilen mitingde, ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Alperen Ocakları adına konuşan Nizip İlçe Başkanı Bekir Şen, zulme seyirci kalmadıklarını dile getirmek için bu mitingi düzenlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"ABD, Felluce başta olmak üzere Irak’ın tamamında soykırım uygulamaktadır. Bölgeye ’Demokrasi, özgürlük ve insan hakları getireceğim’ diye giren modern haçlı birlikleri, maalesef bölgeye kan, gözyaşı, fakirlik ve zulüm getirmiştir. Dünyanın bu vahşete seyirci kaldığını görüyoruz. Dünyada barış için uğraşan Birleşmiş Milletler (BM), bu zulüm karşısında sessiz kalmaktadır. Kadın, çocuk, yaşlı, yaralı demeden Irak’ta zulüm uygulayan ABD’ye tüm Avrupa, tüm dünya seyirci olmaktadır. En küçük insan hakları ihlallerinde dünyayı ayağa kaldıran Avrupa ülkelerinden başta Fransa ve Almanya olmak üzere tüm Avrupa, bu vahşete seyirci kalmaktadır. İşte Avrupa Birliği (AB) burada çifte standart uyguladığını göstermektedir. Çünkü bu yapılan vahşet Müslüman Irak halkına yapılmaktadır. Irak halkı yalnız değildir, çünkü arkasında dua eden milyarlarca Müslüman var. ABD ve İsrail, Ortadoğu’yu karıştırmak derdindedir. İsrail topraklarını genişletmek için her gün katliam gerçekleştiriyor. Ortadoğu’da bir ABD, bir de İsrail vahşeti gerçekleşiyor. Amerikan emperyalizmi ilk olarak Ortadoğu’da Filistin’i karıştırdı. Sonra Afganistan ve şimdi de Irak’ı karıştırarak burada zulüm yapmaktadır. Irak’tan sonra Suriye’yi karıştırmanın hesaplarını yapan emperyalist güçler, daha sonra nereyi kan gölüne çevirecekler. Vahşete dur demenin zamanı gelmiş, hatta geçmiştir. Buradan tüm dünya ülkelerine sesleniyorum; bu vahşete daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Bizler ABD’nin Ortadoğu’dan çıkmalarını istiyoruz. Irak’a demokrasi getireceğini söyleyen, ancak bölgede zulüm yapan ABD’nin uluslararası mahkemede yargılanmaları gerekmektedir."

Memur-Sen Nizip İlçe Başkanı M. Nezir Gül ise, ABD’nin Irak’ta yapmış olduğu vahşetin bir an önce sona erdirilmesini istedi. Gül, "ABD Ortadoğu’ya barış ve demokrasi getireceğini vaat etmişti. Ancak Ortadoğu’ya vahşet getirmiştir. Bizler bu vahşete duyarsız kalmadığımızı dile getirmek için toplanmış bulunmaktayız" diyerek, tüm Müslümanlar’ı ABD mallarını boykot etmeye çağırdı. Gül, "Bizler ABD mallarını alarak Irak’ı bombalamalarına destek veriyoruz. İşte bu desteğimizi çekmek için ABD mallarına boykot uygulamalıyız. ABD mallarını almayalım" diye konuştu.

ABD, mitingde atılan sloganlarla yüzlerce Nizipli tarafından lanetlendi. "Katil ABD, Irak’tan defol", "Irak’taki vahşete hayır", "Felluce, katil Coni’ye mezar olacak", "Zulme seyirci kalan, zulme maruz kalır" sloganları atılarak Irak’ta yapılan vahşet dile getirildi. Mahalli şairlerin şiirlerini okuduğu miting sonunda, ABD Başkanı Bush’un kuklası ile ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Nizip
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?