1
Haziran
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Fırat'a bir kurban daha

FIRAT NEHRİNDE KAYBOLAN GENCİN CESEDİNE ULAŞILDI

Gaziantep'in Nizip ilçesinde serinlemek için girdiği Fırat Nehri'nde kaybolan gencin cesedi bulundu.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ikamet eden ve Birecik Sanayi Sitesi'nde oto elektrikçisi olarak çalışan 19 yaşındaki İbrahim Halil Elmaoğlu, arkadaşlarıyla birlikte Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Saray Köyü yakınlarında serinlemek için girdiği Fırat Nehri'nde kaybolmuştu. Kaybolan gencin bulunması için Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıçlarının yaptığı çalışma sonucunda, 19 yaşındaki İbrahim Halil Elmaoğlu'nun cesedine ulaşıldı. Sudan çıkarılan ceset, otopsi için hastaneye kaldırıldı.

Arama çalışmalarını Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile yerinde inceleyen Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, "Fırat Nehri'nde kaybolan genci bulmak için ekiplerimiz yoğun bir çaba gösterdi. Çok zor şartlarda yapılan çalışma sonucunda gencin cesedine ulaşıldı. Ailelerimizden; çocuklarını göletlere ve nehirlere göndermemelerini istiyoruz. Çünkü bu tür yerlerde dipte ne olduğu bilinmiyor. Yüzme bilinmesine rağmen çamura saplanıp boğulma olayları yaşanabiliyor. Bu nedenle özellikle göletlere ve nehirlere girilmemesini istiyoruz" dedi.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise, Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri arama çalışmaları sonucunda gencin cesedine ulaşıldığını kaydederek, "Fırat Nehri yüzmek için uygun bir mekan değildir. Kişinin iyi yüzme bilmesi bir anlam ifade etmiyor. Burada boğularak hayatını kaybeden gençlerin çoğu iyi yüzme bilen gençlerdi. Ailelerimizden ricamız her ne amaçla olursa olsun çocuklarının nehirde yüzmesine izin vermesinler" diye konuştu.

FIRAT NEHRİNDE KAYBOLAN GENCİN CESEDİNE ULAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 15:55:05
Güncelleme :29 Haziran 2011 Çarşamba 23:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?