17
Mayıs
2024
Cuma
NİZİP - GAZİANTEP

Hayatını hayır işlerine adadı

Aynı zamanda avukat olan Marufoğlu, ilk olarak 1987 yılında Belkıs Mahallesi’nde 12 derslikli Bilal Saide Marufoğlu İlkokulu’nu yaptırdı. Hayırseverin daha sonra yaptığı bağışlarla, 1997 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile Atatürk Mahallesi’ne Maruf Marufoğlu Lisesi, Şubat ayında hizmete açılacak olan Menderes Mahallesi’ndeki 24 derslikli İslim Marufoğlu İlköğretim Okulu yapıldı. Maruf Marufoğlu, amcasının oğlu Alaaddin Marufoğlu ile birlikte de Nizip Devlet Hastanesi’ne Saide-Hatice Marufoğlu Hemodiyaliz Merkezi’ni yaptırdı.

 Avukatlık mesleğini hiç yapmayan Marufoğlu, bugüne dek devlet yetkililerinden çok sayıda onur belgesi ve plaket aldı. Bunlar arasından birinin kendisi için özel değeri olduğunu belirten Marufoğlu, "Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 1997 yılında açılışını yaptığı okul için verilen plaket sırasında çok duygulanmıştım" diye konuştu.

"Herşeyi devletten beklememeliyiz"

Herşeyi devletten beklememek gerektiğini söyleyen Marufoğlu, “Hayır işleri yaparken cebimden para eksilmiyor, tarlamda ürünüm çoğalıyor" dedi. Hayır işlerine her zaman gücü yettiği kadarıyla devam edeceğini dile getiren Marufoğlu, imkanı olan herkesi bu tür faaliyetlerde bulunmaya davet etti.

Bekir Şen
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 16:58:53
Güncelleme :7 Ekim 2004 Perşembe 12:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?