26
Mayıs
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Hormonsuz çilek üretimi

Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Nizip Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Yaşar Büyükoğlu, okulun Organik Tarım Bölümü'nün ilk iki dönem teorik ders kısmının tamamladığını, üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için okul bünyesinde sera oluşturulduğunu söyledi.

Büyükoğlu, yaptığı açıklamada, “Son günlerde çilek üretiminde hormon sık kullanıldığı için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde alınan karar ile hormonsuz çilek üretimi yapılarak seranın ilk ürünü alınmış olundu. Böylelikle teorik bilgilerini pratiğe döken öğrenciler çilek yetiştiriciliği alanında tecrübe sahibi oldular” şeklinde konuştu.

“Eğitim uygulamalı olmalıdır” diyen Büyükoğlu, “Sadece teorik olarak yapılan eğitim kişiye bir beceri kazandıramaz. Hatta ezberci yapar. Bunun için teorik eğitimin yanında pratik uygulamalı eğitim yapılmalıdır. Bu yüzdende biz okul bünyemizde oluşturduğumuz sera ile öğrencilerimize pratik eğitim vermeyi amaçladık ve seraya ektiğimiz ilk ürün olan çileğin ilk hasadını almış bulunmaktayız. Gelecek yıllarda bağ yetiştiriciliği, antepfıstığı gibi ürünleri de Nizip Meslek Yüksek Okulu'nda bir alan oluşturularak uygulamalı olarak eğitim vermeye devam edeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?