27
Mayıs
2024
Pazertesi
NİZİP - GAZİANTEP

Maskeli zanlı yakalandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaklaşık iki yıl önce maskeli şekilde geldiği kahvehanede bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda, yüzünü yöresel puşi ile kapatan bir kişi Hafızpaşa Mahallesi Taşhane Sokak üzerinde bulunan kahvehaneye gelerek içeride oyun oynamakta olan Mustafa Şahin (29) isimli şahsa tabanca ile 4 el ateş ederek öldürdükten sonra kahvehane sahibi Ali Kalkan'ı da yaralayarak olay yerinden kaçmayı başarmıştı. Olayı araştıran Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, 3 kişilik bir ekibi görevlendirerek olay yerinden alınan delileri incelenmek üzere Ankara Kriminal Laboratuarına göndertti. Kriminal incelemede maske üzerinde şahsın ter ve saç izlerinden DNA'sı tespit edildi.

Maktul Mustafa Şahin'in bir yıl içerisinde görüştüğü tüm kişiler teknik takibe alınarak soruşturma genişletildi. Yapılan kapsamlı araştırma sonucunda maktul Mustafa Şahin'in akrabası olduğu öğrenilen Mehmet G. isimli şahıs takibe alındı. Kan örneği alınan Mehmet G.'nin test sonuçlarının olay yerinden alınan örneklerle uyuşması üzerine İstanbul'da ikamet eden şahıs gözaltına alındı. Cinayet zanlısı Mehmet G. çıkarıldığı adli makamlara verdiği ifadesinde, kendisi hakkında yöneltilen suçlamayı kabul etmezken, kriminal incelemede DNA ve Genotopik özelliklerinin olay yerinden alınan örneklerle uyuşması sebebiyle tutuklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?