18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Mozaikler yerinde sergilenecek

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan kilise taban mozaiği, bulunduğu yerde sergilenecek.

Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Menderes Mahallesi Çevik Sokak'ta Müslüm Bozkurt isimli vatandaşın inşaat yaptırdığı arsasında bulunan kilise taban mozaiğinin gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlattı.

20 santimetre toprağın altından çıkarılan kilise taban mozaiğinin M.Ö. 5. ve 6. yüzyıllara ait olduğu tahmin ediliyor. Kültür Varlıkları Genel Müdürü Ökkeş Dağlıoğlu, Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Röleve Anıtlar Müdürü Mustafa Ayar, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Yakar ve Galip İnal ile birlikte kazı alanına gelerek inceleme yaptı.

Kültür Varlıkları Genel Müdürü Ökkeş Dağlıoğlu, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, "Menderes Mahallesi'nde çıkan ve yaklaşık 450 metrekare alandaki mozaiğin yerinde sergilenmesi en büyük olaydır. Çıkan mozaiklerin yerinde sergilenmesi için en kısa zamanda gerekli kamulaştırma işlemleri yapılacaktır. Gerekli olan tüm ödenekler sağlanacaktır. Nizip ilçesi bir cazibe merkezi olacaktır. Çıkan mozaiklerin yerinde sergilenmesi için çok büyük destekleri olan Milletvekili Mehmet Sarı'ya da teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ise, "Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu taban mozaiğinin yerinde sergilenmesi için AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı'nın çabalarından dolayı kendisine teşekkür ederim. Nizip Kültür Merkezi'nin temelini de inşallah Mart ayında atacağız" diye konuştu.

Nizip Belediye Başkanı Akdoğan da, Nizip için büyük bir şans olan mozaiklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 15:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?