28
Nisan
2024
Pazar
NİZİP - GAZİANTEP

Nizip'e bal ormanı

NİZİP'E BAL ORMANI KURULACAK

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Hancağız Barajı çevresine yapılması düşünülen Bal Ormanı ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Özkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, Kilis Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, Gaziantep Orman İşletme Şefi Deniz Beyazgül, İlçe Tarım Müdürü Ramazan Biricik ve TÜMSİAD Nizip İlçe Başkanı Kasım Böler katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Kaymakam Karadeniz, ilçede ağaçlandırma yapılacak hazine arazilerine Bal Ormanı oluşturulması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Amaçlarının arıcılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Karadeniz, "Bal Ormanı yapımı konusunda fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun da Nizip'te ağaçlandırma konusunda gayret ve gösterilen çabaların kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Çalışmalarından dolayı Kaymakam Karadeniz ve yetkililere teşekkür eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise "Bal Ormanı'nın yapılacağı çevre üzerinde bir çalışma yapılacak. Nizip "Yeşil Nizip" olarak eski günlerine kavuşacak. Bu konuda üzerimize düşen görev ne ise yapacağız" diye konuştu.

Bir takım hazine arazilerine ağaçlandırma yapılması için girişimlerde bulunduklarını dile getiren milletvekili Mehmet Sarı da ağaçlandırma çalışmasına en kısa zamanda başlayacağını ifade etti. Sarı, "Amacımız bölgemizde ormanı yaygınlaştırmak ve İlçemizi güzel bir bitki örtüsüne kavuşturmaktır. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakam Yaşar Karadeniz, Orman Bölge Müdürleri, İşletme Müdür ve Şeflerine NİÇET, TÜMSİAD ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 19:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?