18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Nizip'i festival heyecanı sardı

Gaziantep’in Nizip İlçesi, Zeugma Festivali için hazırlıklara başladı. Nizip Kaymakamı Mustafa Canarslan ve Belediye Başkanı Fevzi Akdoğan’dan oluşan bir heyet, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan’ı ziyaret ederek, Zeugma Festivali için işbirliği önerdi.

Festival hakkında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, GTO’dan destek sözü çıktı.
GTO Başkanı Mehmet Aslan, Zeugma’nın, Nizip ve Gaziantep’in dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, "Zeugma’da yürütülecek kazı ve restorasyon çalışmalarıyla birlikte yürütülebilecek projeler, istihdam da sağlayacaktır. Zeugma Festivali’nin, bölgenin turizm değerlerinin tüm dünyaya tanıtılmasında çok büyük rol oynayacağına inanıyorum. Ticaret Odası olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız" diye konuştu.

Ziyarette, Avrupa Birliği destekli GAP Kültürel Mirası Koruma Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan "Zeugma, Rumkale ve Halfeti’nin Turizm Etkinliğinin Artırılması Projesi" de ele alındı. Bu proje çerçevesinde, Zeugma’nın turizm değerlerinin ortaya çıkarılarak, turizm gelirlerinin artırılacağı, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 16:23:14
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 15:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus kılıçparlar IP: 81.215.191.xxx Tarih : 17.03.2005 19:10:39
Bence siz hiç bişey yapamazsınıZz......!