4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Nizip'i sel vurdu!

Güneydoğu'yu etkisi altına alan yağış Nizip ilçesinde de etkisini büyük ölçüde gösterdi.

Nizip ilçe merkezinde ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri dere yatağına yakın mahallelerdeki köprüleri emniyet şeridiyle kapatarak köprüden geçişlere bir müddet izin vermezken daha sonra vatandaşların kontrollü bir şekilde geçmesini sağladı. İlçede bulunan birçok mahalledeki köprülerden halen geçiş yasak. Polisler megafonla vatandaşları dere yataklarına ve köprülere yaklaşmaması için sürekli uyarıyor.

Karşıyaka mahallesinde bulunan bir çok ahır ve bahçe de su altında kaldı. Köprüler aşırı yağıştan taşarken Nizip ilçe emniyet müdürü Mustafa Kantar köprülerde alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceledi. İlçede yağan yağmurun ardından bir müddet sonra dolu yağışı başladı, her yer bembeyaz oldu. Nizip ilçesine bağlı köylerde de durum aynı. İlçeye bağlı Kızılcakent köyünde okuldan gelen öğrenciler köyün girişinde bulunan köprünün sel sularıyla taşmasıyla öğrenciler ve köylüler köye giremiyor.

Nizip ilçe jandarma komutanlığı ekipleri de dere yatağının geçtiği köylerde sel baskınlarına karşı vatandaşları sürekli uyarırken yine dere yatağına yakın birçok ev boşaltıldı. Köylüler ekinlerinin ve sebzelerinin tamamının sel suları altında kaldığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:52:01
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 00:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?