24
Mayıs
2024
Cuma
NİZİP - GAZİANTEP

Numan akciğer nakli bekliyor

19 YAŞINDAKİ GENÇ, AKCİĞER NAKLİ YAPILMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki akciğer hastası Numan Yeşil, akciğer nakli yapılmazsa hayatını kaybedecek.

Nizip'te Kıbrıs Mahallesi Tahir Baba Sokakta ikamet eden 6 çocuklu ailenin en küçüğü olan Numan Yeşil, 3 yaşındayken bronşit rahatsızlığı ile başlayan hastalığı nedeniyle akciğerinin tamamını kaybetti. Hasta yatağından kalkamayan, nefes almakta ve konuşmakta dahi güçlük çeken Numan, 24 saat oksijen ve buhar verilerek yaşamaya çalışıyor. Numan, en sevdiği okulunu da ilköğretim 3. sınıfta rahatsızlığı ve sürekli tedaviye gittiği için yarım bırakırken, sürekli olarak İstanbul Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesine gidip geliyor.

Çocuğunun rahatsızlığı nedeni ile bir an olsun başından ayrılamadığı için çalışamayan baba Ali Yeşil, maddi olarak tükendiğini belirtti. Baba Ali Yeşil, "Numan'ın İstanbul'a uçakla gitmesi gerekiyor, çünkü devamlı oksijen verilen Numan oksijen makinesinin 10 dakika kapanmasıyla birlikte nefes alamıyor. Çocuğumun gerekli akciğer nakli için uygun doku bulunduğunda hemen nakledilmesi için İstanbul'dan ev tutarak en az 3 4 ay orada kalması ve nakil için en az 25 bin TL gerekiyor" dedi.

Baba Ali Yeşil, evde oğlunun yüzlerce raporu bulunmasına rağmen, bakıma muhtaç sakat ve özürlü maaşının kesildiğini ifade ederek, "Tutunacak dalım kalmadı. Oğlumun hayatını kurtaranın ömür boyu kölesi dahi olmaya hazırım" şeklinde konuştu.

Çocuklarının her geçen gün gözlerinin önünde eriyip gittiğini belirten anne Emine Yeşil de, "Evimizde her gün oğlumuzla birlikte bizde ölüp diriliyoruz. Sabahlara kadar oğlumun başı ucunda her an bir şey olur korkusuyla gözümüzü kırpmadan bekliyoruz. Oğlumun biran önce kurtulmasını istiyorum. Bunun için de uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

19 YAŞINDAKİ GENÇ, AKCİĞER NAKLİ YAPILMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK
19 YAŞINDAKİ GENÇ, AKCİĞER NAKLİ YAPILMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:18:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 23:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?