24
Mayıs
2024
Cuma
NİZİP - GAZİANTEP

Seçim kavgası barışla sona erdi

GAZİANTEP'TE BARIŞ YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Yerel seçimlerde AK Partililer ile Demokrat Partililer arasında Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlan seçim kavgası, bugün düzenlenen barış yemeği ile sona erdi.

Nizip Damla Düğün Salonu'nda verilen barış yemeğine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Demokrat Parti GİK üyesi Celal Doğan, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, ilçe kaymakamları, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İl Müftüsü Ahmet Bulut, iş adamları Bilal Çeker ve Maruf Marufoğlu ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, "İslam bir bütündür. İslam barış içerisinde yaşamayı emreder. Sulh ve huzur içerisinde yaşamayı emreden İslam Dini; sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma, karşılıklı güven içerisinde yaşamayı emrettiği için bizler buradayız" dedi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da, "Bugün sevinçli bir gündeyiz. Barış ve kardeşlik içerisinde olan bir ilçemiz olan Nizip'te barış sağlanmıştır. Bunların sadece Nizip için değil Gaziantep ve tüm ilçeleri için de örnek olmasını diliyorum. Bu adımları atan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu barış yemeğinin herkese örnek temsil olmasını diliyorum" diye konuştu.

Barış yemeğinde daha sonra AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Demokrat Parti GİK Üyesi Celal Doğan ve aileler adına konuşmalar yapıldı. Barış yemeğinin ardından Kılıç ailesi ve Aslan ailesi fertleri, birbirleriyle kucaklaşarak kavgaya son verdi.

Yerel seçimler öncesinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde meydana gelen olayda, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Kılıç'ın kardeşi Ali Kılıç, yaşanan kavga sırasında bıçakla yaralanmış, Gaziantep'teki hastaneye götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybetmişti.

GAZİANTEP'TE BARIŞ YEMEĞİ DÜZENLENDİ
GAZİANTEP'TE BARIŞ YEMEĞİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:19:04
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?