18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİZİP - GAZİANTEP

Yeşil zeytin hasadı başladı

NİZİP'TE YEŞİL ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Nizip Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akfırat, bölgede 2010 yılı Yeşil Zeytin hasadının başladığını söyledi.

Fiyatların umulan düzeyde olmadığını belirten Mehmet Akfırat, 2007-2008 yıllarında yaşanan kuraklık dolayısıyla bu yıl rekoltenin az olduğunu ifade etti. Akfırat, temennilerinin az olan sofralık ve yağlık zeytinin istenilen fiyatı bulması olduğunu belirterek, "Çiftçimizin yüzünün gülmesini istiyoruz. Sofralık siyah zeytine talebin az olması üreticiyi daha çok yağlık zeytine yönlendiriyor. Yağlık zeytin hasadına da 1 ay sonra başlanacak" dedi. Rekoltenin beklenen seviyede olmayacağını da ifade eden

Akfırat, "Genellikle üreticinin bahçesinde son 10 yıl içerisinde devletin verdiği desteklerle birlikte Gemlik, Ayvalık ve Soranı cinsi zeytin çeşitleri yaygınlaştı. Şu anda bölgede en çok randıman veren Gemlik zeytinidir. Yağlık zeytinlerin olgunlaşmadan toplanılmasını önermiyoruz. Toplama işleminde çiftçilerimizin sopa kullanmamaları gerekiyor" ifedelerini kullandı.

Gerek yeşil zeytin, gerekse yağlık zeytin de toplama işlemlerinin elle yapılmasının altını çizen, "Çünkü sopa ile yapılan toplama işlemi bir sonraki rekolteyi ciddi manada etkiliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 17:27:02
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 20:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?