23
Mayıs
2024
Perşembe
NİZİP - GAZİANTEP

Zeugma'da muhteşem festival

Bu yıl ilk kez düzenlenen Zeugma Kültür ve Çevre Festivali muhteşem görüntülere sahne oldu.

Nizip Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Zeugma Kültür ve Çevre Festivali’ne Nizipliler yoğun ilgi gösterdiler. Festivale Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, GTO Başkanı Mehmet Aslan, GSO Başkanı Nejat Koçer, Nizip Kaymakamı Mustafa Canarslan, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Hayri Ceylan, daire amirleri ve müdürleri ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

1.Zeugma Kültür ve Çevre Festivali, 11 Haziran Cumartesi günü saat 15.30’da Zeugma Hekim Deresi’nde yelken gösterileri ile başladı.

Dalgıç ekiplerinin baraj sularına dalmaları ile devem eden festival geceleyin renkli görüntülerle kutlandı. Nizip Şehir Stadyum’unda saat 19.45’te Urfa Sıra Gecelerinin sahne almasının ardından Nizipli sanatçı Mustafa Açıkses konseri ile devam etti.

Sinevizyon gösterimleri sırasında Nizip Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetler ekrana yansıdığı esnada Niziplilerden büyük alkış aldı.

Protokol konuşmalarının ardından havai fişek gösterileri ile renkli görüntülere sahne olan Nizip Şehir Stadyumu’nda festivali izleyenler adeta coştular.

Nizip Belediyesi’nin 600 çiftin resmi nikah işlemlerini tamamlayıp, festivalde temsili 10 çiftin de festivale katılması festivali daha da güzelleştirmişti.

Ümmühan-Mehmet Sincar Çelik çiftinin nikahı ise festivalde yapıldı. Nizip Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan’ın kıydığı nikahın şahitliğini ise Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu yaptı. Nizip’te ilk kez düzenlenmesine rağmen 1.Zeugma Kültür ve Çevre Festivali büyük ilgi gördü.

İşçiler, memurlar benim başımın tacıdır

1.Zeugma Kültür ve Çevre Festivali esnasında konuşma yapan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan festivalde gece gündüz demeden çalışan işçi ve memurlarına "Sizler benim başımın tacısınız" dedi.

Festivalde aksiliklerde yaşandı

Görkemli festivalde zaman zaman küçük aksaklıkların yaşandığı da görüldü. Festival sunucusu Bakan Tüzmen’i konuşması için sahneye davet etti. Tüzmen konuşmasını yaptıktan sonra sahneden aşağıya doğru inmeye başlayacağı esnada sunucu tarafından ‘Sayın Bakanım sizi bırakmıyoruz’ deyince Bakan Tüzmen’de şaşırdı. Yelken paraşütçülerine hediye vereceği söylendi ama ne hediye geldi sahneye nede paraşütçüler…

Bakan Tüzmen biraz bekledikten sonra sunucunun elinden mikrofonu ve festival programını eline alarak programın normal akışına geçmesini sağladı. Tüzmen sahneden inerek bir çittin nikah şahitliğini yaptı.

Bekir Şen-Kenthaber/Nizip
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 15:05:03
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 12:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?