22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

100 YTL'lik yardımda arbede

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Kaymakamlığı’nın verdiği 100 YTL’lik bayram yardımını almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu. Polisin yetersiz kaldığı aşırı izdiham sırasında vatandaşlar arasında tartışma ve kavga yaşandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SYDV) tarafından yardıma muhtaç 3 bin kişiye 100 YTL’lik bayram yardımı yapıldı. Kaymakamlık önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi sabah erken saatlerden itibaren yardım alabilmek için sıraya girdi. Görevlilerin yetersiz kaldığı dağıtım sırasında bir süre sonra kapı önünde aşırı kalabalık oluştu. Kaymakamlık görevlilerinin yetersiz kalması üzerine dağıtım yerine polis çağrıldı. Çoğu yaşlı ve hasta olan kalabalığı dağıtmakta polis de çaresiz kaldı. Polisin müdahale edemediği kalabalık daha sonra izdihama neden oldu.

Yaşanan izdiham sırasında bir çok yaşlı insan ezilme tehlikesi geçirdi. Kaymakamlık görevlileri ve polisin yetersiz kaldığı aşırı izdiham sırasında vatandaşlar arasında tartışma ve kavga yaşandı. Birbirlerine karşılıklı küfürler ederek kavga eden vatandaşlar, araya giren diğer vatandaşlar tarafından güçlükle yatıştırıldı. Aşırı izdiham nedeniyle yardımı alamayacağını anlayan bir vatandaş ise, çevre duvarının üzerine çıkarak, yetkilileri göreve çağırdı.
İzdiham nedeniyle yardım dağıtımına ara verilirken, Kaymakamlık bahçesinde bulunan yaklaşık 3 bin kişi bekleyişini sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 14:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?