16
Mayıs
2024
Perşembe
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Aydınbaba'da park çalışmaları

Şahinbey ilçe Belediye Başkanı Ömer Can, Aydınbaba'da ikinci etap çalışmaları kapsamında 35 bin metrekarelik park yapımının devam ettiğini bildirdi.


Can, yaptığı açıklamada, Aydınbaba Mahalles'inde 2003 yılında yaşanan göçük sonucu bir kişinin ölümüne sebep olan ve mağara kabuğu üzerinde bulunan kısımda 200 evin kamulaştırılarak yıkımlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Can, park alanında iki etapta çalışma yaptıklarını birinci etabın tamamlanmasının ardından ikinci etapta da yürüyüş yolları, kilit taşı, tesviye ve kademe yapmak için şev taşlarının döşenmeye başlandığını kaydetti.


35 bin metrekarelik bir alana sahip olan parkın yüksek bir tepeye hakim olduğunu ifade eden Can, çalışmaların kendi personelleri ile yapıldığına dikkati çekti. Can, bölgede yaşayan halkın faydalanmasını sağlamak amacıyla park içerisine bir de sosyal tesis temeli atıldığını ve birinci katın kaba inşaatının tamamlandığını dile getirerek, park alanının komple tamamlanmasının ardından bu yerin halkın refah ve huzur için gelip dinlenecekleri modern bir park haline getirileceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 11:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?