27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Bayram hazırlıkları tamam

ŞAHİNBEY'DE KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAM

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için Şahinbey ilçesinde kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

Tüm hazırlıklarını tamamlayan Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde 12 noktada kurban kesim, 7 noktada da satış yeri belirledi. Şahinbey Belediyesi bu çalışmalara ek olarak ilçe genelinde 65 bin adet de kurban poşeti dağıtacak. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tüm hazırlıkları tamamladıklarını, bayram boyunca zabıta ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışacağını belirtti. Belirlenen kurban kesim yerleri sayesinde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını keseceklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"İlçe genelinde belirlenen satış ve kesim yerleri çeşitli ilan ve afişlerle vatandaşlara duyuruldu. Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri; Kırkayak Özgürlük Parkı Arkası Belediye Kreşi, Gaziantep Lisesi arkasında bulunan oto park yıkama yeri, Karataş Mahallesi Uzay Çatılı Pazaryeri, Tüfekçi Yusuf Bulvarı Park Bahçeler Müdürlüğü itfaiye bitişiği, Yavuz Sultan Selim Caddesi Halk Ekmek Fabrikası Bahçesi, Öğretmenevleri Mahallesi Kenan Evren İlköğretim Okulu Bahçesi, Binevler Mahallesi Bahattinkayalı İlköğretim Okulu, 500 Evler Kocatepe İlköğretim Okulu, 23 Nisan Mahallesi Uzayçatılı Pazaryeri, Binevler Eski Fırat Koleji karşısı Hafız Tevfik Karslıgil Cami Bahçesi, Perilikaya Toki Evleri Pakize- Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Bahçesi, Yeditepe Mahallesi Mustafa Gürbüz- Necati Bayer Anadolu Lisesi. Belediye tarafından belirlenen bu noktalarda Diyanet Vakfı ve Şahinbey Kaymakamlığınca görevlendirilen 5 kasap görev yapacak. Kasaplar küçük baş hayvanları 25 TL, büyükbaş hayvanları ise 135 TL karşılığında keserek vatandaşa teslim edecek. Aynı şekilde Şanlıdere Caddesi Cergibozanlar Market karşısı boş alan, Atatürk Lisesi bitişiğindeki köylü garajı, Yavuz Sultan Selim Caddesi halk ekmek bitişiğinde bulunan boş alan, Keleş Hoca mağarası içi ve üstündeki boş alan, Bozoklar Mahallesi Mehter Sokak ile 11 Nolu Sokağın kesiştiği yer, Karataş Mahallesi 414 Nolu Cadde Alpet Petrol Karşısı, Kahvelipınar Mahallesi 77 Nolu Cadde de vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kurbanlıklarını almalarını sağlamak için bu noktalarda kurbanlık satışı yapılacak."

Başkan Tahmazoğlu, aynı zamanda Şahinbey Belediyesi olarak 65 bin adet kurban poşeti dağıtımı yapılacağını belirterek, kurban poşetlerinin tüm ilçe genelinde ve kurban kesim yerlerinde dağıtılacağını, böylelikle kurban atıklarının çevreyi kirletmesinin önleneceğini ifade etti.

ŞAHİNBEY'DE KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 13:50:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 23:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?