20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Belediye meclisi Eylül ayı ilk toplantısı

Şahinbey Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 1. oturumu yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 13 madde görüşüldü. Oturum gündeminde yer alan Büyükşehir Belediye Meclisince Hayvan Hastanesi batısında ticaret ve sağlık tesisi plan tadilatı, Şahinbey Belediyesi sınırları içerisinde mesleki eğitimlerin verileceği, kültürel ve sosyal tesislerin yapılabileceği ve kamu yararına hizmet verecek Şahinbey belediyesine ait taşınmazın Gaziantep Ticaret Odası'na tahsisi ile birlikte toplam 4 madde için imar komisyonuna ek süre verildi.

Diğer imar plan tadilatları imar komisyonuna havale edildi. Ayrıca İller Bankası'ndan kilit taşı işleri için 20 milyon YTL'lik kredi alınması ve Belediye Başkanı Ömer Can'a yetki verilmesi kabul edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, aldıkları kredileri 5 yıl geri ödemeli aldıklarını ancak bu ödemeyi 4 yılda tamamladıklarını belirtti. Ayrıca kilit taşının ne kadar olumlu bir karar olduğunu artık herkesin anladığını ifade eden Can, "Kilittaşının ne kadar olumlu ve doğru bir karar olduğunu artık herkes tespit etti. Kilittaşı çalışmalarımız neticesinde ise artık bizleri tebrik etmeye başladılar. Ben de sizlere bu kararın arkasında durduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

Karataş Mahallesi'nde yapımı devam eden kapalı spor salonuna Futbol Federasyon Eski Başkanı merhum Hasan Doğan'ın isminin verilmesi teklifi de bütçe ve kesin hesap komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.

Gündem içinde görüşülen 13 maddenin 4'üne ek süre verilmesine, 6 maddenin ilgili komisyonlara havalesine karar verilirken 3 madde ise oy çokluğu kabul edildi.

Gündem dışı olarak ise 3 madde görüşüldü bu maddelerde ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?