2
Haziran
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Belediye'de ihaleli satış

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi; 36 adet daire, Güneykent Yeditepe Mahallesinde 4 adet A-3 arsayı açık arttırma usulü ve Karataş bölgesinde 4 adet ticari arsayı kapalı teklif usulü ihale yolu ile satışa sundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun katıldığı ve encümen salonunda yapılan ihalelere Başkan Yardımcıları Birol Ülger, M. Yaşar Torun ve Erhan Can'la komisyon üyeleri katıldı. İhalelerle ilgili bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Karataş bölgesinde 36 adet belediyeye ait daireyi satışa sunduklarını, bunlardan sadece sekiz tanesine katılım olduğunu ifade ederek, diğer arsa ve ticari alanların ihalesine giren vatandaşların da tekliflerinin komisyonca değerlendirilip, yerlerin kendi değerini bulduğu takdirde satışın gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Tahmazoğlu, “İller Bankasından gelen belediyemizin payı borçlar kesildikten sonra geliyor. Gelen para personellerimizin maaşını ödemeye dahi yetmiyor. Ama biz hizmet üretmek zorundayız, bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz, yapacağımız bu hizmetler için kaynak üretmemiz gerekmektedir. Bu nedenle belediyemizin mülkü olan yerlerden uygun olanları satışa çıkararak, gelir elde etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Yeni yapılacak TOKİ konutları ile ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Başkan Tahmazoğlu, “Türkiye genelinde 45 metrekare büyüklüğünde 16 bin adet konutun yapılması ile ilgili karar çıkmıştı. Hazırlanan bu listede Şahinbey ilçemiz yoktu. Yaptığımız görüşmeler sonunda 592 konutun Şahinbey'e yapılması kararlaştırıldı. Yalnız bu konutlar için Gaziantep Valiliğimize 12 bin 121 adet başvuru yapıldı. Bu konutlarında yetersiz kaldığını TOKİ Başkanımızla ve geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaretinde Başbakanımızla konuştuk. Başbakanımız bu konuya yeşil ışık yaktılar. Bundan sonrada dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapımları devam edecektir şimdiden müjdesini verelim” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?