20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Belediyeden gıda denetimleri

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, Nisan ayı içerisinde 4 bin 769 işyerini denetledi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Nisan ayı içerisinde 4 bin 769 işyerini denetlerken bunlardan 104'üne Zabıt Varakası tanzim edildiği, 15 işyerine maktu ceza uygulanarak toplam toplam bin 845 YTL para cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca, 3 bin 110 işyerinin uyarıldığı, bin 542 işyerinin kontrol edilerek normal görüldüğü, 253 tebligat yapıldığı, 334 evrağın işlem gördüğü, 28 işyerinin 3 gün ile 14 gün arasında encümen kararıyla kapatıldığı ve 7 işyerinin de açıldığı kaydedildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nisan ayı içerisinde bir işyerinde 43 kilo son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ve iki işyerinde 55 adet gıda maddesinin alınarak imha edildiğini ifade etti.

Can, zabıta ekiplerinin halkın huzur ve refahı için her an görevinin başında olduğunu aktararak, "Halkın sağlığını önemsiyoruz ve bu nedenle sağlıksız üretim ve satış yapılmasına müsaade etmiyoruz. Amacımız, vatandaşın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak. Vatandaşlarımız, insan sağlığını tehdit eden her türlü olumsuzluk karşısında, zaman geçirmeden zabıta karakollarına bilgi vermeli. Biz gereğini yaparız" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?