20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Belediyeden park çalışması

Yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi'nde dere yatağı olan atıl alanda 25 bin metrekarelik yeni bir park yapım çalışmasına başladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, Dumlupınar Mahallesi'nde dere yatağı olan alanda yıllardır kış aylarında sel baskınlarının yaşandığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirti. Yapımına başlanan yeni park alanının imarda park alanı olduğunu ve gerekli kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Can, GASKİ işbirliği ile bin 300 metrelik yağmur kanalının döşenmeye başlandığını ve geçtiğimiz yıl ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Başkan Can, şunları söyledi:

"Bu alan tamamlandığında 25 bin metrekarelik bir yeşil alan olacak. Bölgede dolgu çalışmaları da başladı. Yapımı devam eden Tutluk duble yol çalışmasında çıkan hafriyat malzemelerini değerlendirerek park alanında dolgu malzemesi olarak kullanıyoruz. Bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak olan bu park, yaz ayları ile birlikte tamamlanacak ve modern bir park olarak halkın hizmetine sunulacak."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 10:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?