16
Mayıs
2024
Perşembe
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Belediyeden satranç kursu

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dumlupınar Mahalle Evi'nde satranç kursu açıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, sokak alışkanlığı çok fazla olan çocukları bir nebze de olsa bu alışkanlıklarından vazgeçirmek için sosyal ve kültürel yönde kurslar açtıklarını belirtti. Başkan Can, her yaşta hizmet alabilecekleri bir yer haline getirdikleri mahalle evlerinde 7'den 70'e tüm vatandaşların faydalanabileceği eğitim kurslarının bulunduğunu kaydetti. Can, satrançın çocukların gelişiminde büyük önem teşkil ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ağaç yaşken eğilir, atasözümüz doğrultusunda çocuklarımızın küçük yaşta kötü alışkanlık edinmemelerini, planlı hareket etmelerini, doğru ve çabuk düşünme yeteneği, kendine güven duygusunu, kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyabilmesini amaçladık. Kursun çocuklarımıza tek konu üzerinde yoğunlaşmayı, başarının ancak disiplinli çalışma ile olduğunu ve başarısızlık karşısında yılmamayı, sürekli yeni hedefler öğrenmeyi, kurallara uymayı, sosyalleşmeyi ve sosyal yaşamın zenginleşmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Dumlupınar Mahall Evi ve Dumlupınar İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen ve 16 öğrencinin katıldığı kurs, Sonnur Arslan tarafından haftada 6 saat olarak veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?