2
Haziran
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Bu da karne timi

GAZİANTEP POLİSİNDEN KARNE TİMİ

Gaziantep'te toplum destekli polislerden oluşturulan karne timi, yarıyıl tatili öncesi çalışma başlatarak aileleri ve internet kafe işletmecilerini bilinçlendirdi.

Şahinbey ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri bünyesinde oluşturulan karne timi, karne notu kötü olan çocukların anne ve babalarından şiddet görmelerini ve kendilerine zarar vermelerini engellemek için Melike Alevli İlköğretim Okulu'nda konferans düzenledi. Karne zamanında çocuğunun notları kötü olan velilerin ne yapması gerektiğini içeren konferansta Şahinbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Duran Yoruldu sunum yaptı. Karne zamanında kimi ailenin mutsuz kimi ailenin de çok mutlu olacağını söyleyen Duran Yoruldu, notu kötü olan öğrenciye şiddetle yaklaşılmaması gerektiğini belirtti.

Yoruldu, "Karnesi kötü olan ve ailesinden azar işiteceğini, şiddet göreceğini hisseden çocuklar intiharı bile düşünüyorlar. Özellikle ilköğretim 2. sınıf öğrencilerine yaklaşım daha hassas olunmalıdır. Çünkü karne notlarını değiştirme imkanınız yok. Bu sebeple yarıyıl tatilini nasıl değerlendireceğinizi düşünmek ve çocuğunuz için neler yapmanız gerektiğini bilmek daha doğrudur" dedi.

Toplantıda söz alan bir öğretmenin, öğrencisi ile ilgili anlattıkları herkesi şaşkına çevirdi. Velinin kızına zorla 4 bin tane soru çözdürdüğünü ve sınavda 1. olmasını istediğini söyleyen öğretmen bu yüzden küçük kızın durmadan ağladığını belirtti.

Öte yandan toplantı sırasında konuşan bir veli de, çocukların derslerindeki başarısızlığının suçunu öğretmenlerde bulduğunu ifade etti. Öğretmenlerin kendilerini toplantılara çağırmadığını vurgulayan veli, kendisinin ilkokul mezunu bile olmadığını savunarak çocukları öğretmenlerin yönlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Yarıyıl tatiline kadar internet kafelerde müşteri gibi davranacak olan karne timleri çocukların karne notlarını değiştirmesini engelleyecek. Bu sebeple internet kafe işletmecilerini ziyaret eden karne timi uyarılarda bulundu.

Karne timinin çalışmalarından dolayı memnun olduklarını dile getiren internet kafe işletmecileri, "Her yıl öğrenciler gelerek bizden karne notlarını değiştirmeyi istiyordu. Bizlerde bu durumu doğru bulmadığımız için hep ret ediyorduk. Şimdi ise karne timi ekipleri sayesinde hem bizler hem de veliler çok rahatlayacak" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP POLİSİNDEN KARNE TİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 16:10:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?