25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Çocuk Resimleri Yarışması

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 19.'su düzenlenen Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışmasına 210'u yurtdışından, 9 bin 19'u yurt içinden olmak üzere toplam 9 bin 229 resim yarışacak.

Jüri üyeleri tarafından yapılan resim seçimini ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği çocukların, yetenekleri doğrultusunda kendilerini göstermelerine olanak sağlayarak teşvik etmek ve dost köprüleri kurmak için bu yıl 19.'su yapılan Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışmasına çocuklar tarafından toplam 9 bin 229 resim gönderildiğini söyledi. Sırbistan, Slovekya, Bulgaristan, Srilanka, İngiltere, Hırvatistan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve İngiltere olmak üzere bir çok ülkeden yarışmaya resimlerin gönderildiği kaydeden Başkan Ömer Can, yurt dışından büyük bir ilginin olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Can, yarışmaya katılan tüm çocukları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ettiğini ve jüri üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Ömer Can açıklamasında ayrıca; göreve geldikleri günden bu yana insanların sadece fiziki ve çevre ihtiyaçlarına değil, duygusal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vermek anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, düzenlenen Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışmasında ülkenin geleceği olan çocukların gelecekteki hayal ettikleri dünyayı kağıda dökmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

İki kategoride dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülen resimlerin sahibi öğrencilere ödülleri 22 Nisan 2009 tarihinde Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek olan bir programla verilecek. Yarışmaya resim gönderen tüm katılımcı öğrencilere de katılım belgesi verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 09:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?