25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Esnafı sevindiren yıkım

ŞAHİNBEY'DE ESNAFI SEVİNDİREN YIKIM

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ekipleri, sahipleri tarafından kullanılmayan ve tinercilerin barınak olarak kullandığı, çevre esnafının da rahatsızlık yaşadığı 7 evin yıkımını yapıyor.

İsmet Paşa Mahallesi Kızılcaoba Sokakta sahipleri tarafından kullanılmayan, bakımsızlıktan harabe haline gelen, çöplerin atıldığı, farelerin dolaştığı ve tinercilerin kendilerine barınak olarak kullandığı evlerin yıkımı esnaflar tarafından sevinçle karşılandı. Yapılan yıkımlardan dolayı Şahinbey Belediyesi'ne teşekkür eden esnaf Ali Benli, yıllardır burasının boş olduğunu ve vatandaşların burasını çöplük ve tuvalet olarak kullandığını ifade ederek, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Benli, "Sokağımız dar bir sokak, kullanılmayan bu evlerin içinde dolaşan fareler işyerlerimize kadar geliyor. Tinerciler ve hırsızlar barınak olarak kullanıyor. Bu sokaktaki tüm esnaf arkadaşlarımızla birlikte çok tedirgindik. Bu çirkin olaylardan dolayı vatandaşlarımızda sokağımıza alışveriş yapmaya girmiyordu. Sağolsun belediyemiz şimdi bunları temizliyor. Esnafı düşünen bir başkanımız olduğu için çok mutluyuz" dedi.

Çetin Samsa isimli esnaf ise, kullanılmayan evlerin tinerci barınağı olarak kullanıldığını, zaman zaman bu tinercilerin esnafı rahatsız ettiğini ve tehdit yoluyla para istediklerini belirterek, yıllardır tedirginliğini yaşadıkları bu kabusun son bulmasına sevindiklerini söyledi. Samsa ayrıca, sokak içinde bulunan eski Şam Konsolosluğu olarak bilinen evin yanında kullanılmayan bir evin daha olduğunu bununda çevre düzeni ve esnafın rahatı için yetkililer tarafından yıkılmasını istedi.

ŞAHİNBEY'DE ESNAFI SEVİNDİREN YIKIM
ŞAHİNBEY'DE ESNAFI SEVİNDİREN YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 00:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?