20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Gaziantep, teleferikle tanışıyor

GAZİANTEP, TELEFERİKLE TANIŞIYOR

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi'nce Karataş Şahinbey Parkı'nda yapımı devam eden teleferik sistemi tamamlanma aşamasına geldi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte Şahinbey Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Tahmazoğlu ve Erdoğan, parktaki geziyi haber yapmak üzere gelen basın mensuplarını kendi kullandıkları golf aracı ile gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Teleferik sistemiyle ilgili olarak halat örme işi yapan işçilerle görüşen milletvekili Erdoğan ve Başkan Tahmazoğlu, daha sonra da montaj için getirilen 8 kişilik 20 vagonu incelediler.

Başkan Tahmazoğlu, gezi sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şahinbey Parkı'nın 280 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirterek, "Parkımız Nisan ayında hizmete girecek. Park içerisinde yapımı devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen teleferik sistemi ise Şubat ayında hizmete girmiş olacak" dedi.

Parkta, piknik alanları, çocuklar için oyun alanları, gençler için spor alanları, kafeterya, amfi tiyatro, yürüyüş yolları, yöresel ürünlerin satıldığı alan ve su göletleri bulunduğunu kaydeden Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"İlerleyen günlerde parkı daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Vizelerin de kalkmasıyla Suriye'den gelen çok sayıda ziyaretçi var. Şubat ayında hizmete girecek olan teleferikle vatandaşlarımızın yanı sıra, turistler de parkı tepeden görme ve gezme imkanına sahip olacak. Bu teleferik sistemi Gaziantep için ilk olacak. Teleferik, gidiş ve geliş olarak 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Her biri 8 kişilik olan 20 kabin olacak. Bu kabinlerle saatte bin kişi taşınabilecek. İhtiyaç duyulması halinde ise kabin sayısı artırılabilecek. Düşük bir ücret karşılığında teleferikle yolcuları taşıyacağız."

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan da, 1,5 milyona yakın nüfusun yaşadığı Gaziantep'te belediye hizmetlerinin büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek, "Belediyelerimiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar içerisindeki yeşil alan ve parklar, modern kent hayatında çok önemli bir yere sahip. Son yıllarda, tarihi ve kültürel alanda yapılan çalışmalarla önemli bir kent haline gelen Gaziantep, yerli ve yabancı turistler için de bir cazibe merkezi haline geldi. Yerel yönetimlerin yapmış olduğu bu çalışmalarla da Gaziantep, örnek bir kent haline geldi" diye konuştu.

Karataş Mahallesi'nde, 280 bin metrekarelik alana sahip olan park içerisinde oluşturulan Miniatürk'te, Türkiye'den Anıtkabir, Selimiye Cami ve Topkapı Sarayı'nın yanı sıra dünyadan Mostar Köprüsü ve Pizza Kulesi gibi 20 tarihi eserin minyatürü de yer alıyor. Şahinbey Parkı, Şubat 2011 tarihinde hizmete girecek olan teleferikle, yerli ve yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

GAZİANTEP, TELEFERİKLE TANIŞIYOR
GAZİANTEP, TELEFERİKLE TANIŞIYOR
GAZİANTEP, TELEFERİKLE TANIŞIYOR
GAZİANTEP, TELEFERİKLE TANIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:41:02
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 00:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?