30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Hatice Belgin adı yaşatılacak

Bingöl'de iki çocuğunu korumak için üzerine atladığı teröristin bombayı patlatmasıyla yaşamını yitiren Hatice Belgin'in adı, Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'ndeki 4 katlı sosyal tesise verildi.

Tesisin açılış törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatice Belgin gibi teröre karşı siper olan sivillerin de şehit sayılması için yeni yasa hazırlandığını söyledi.

29 Ekim 2011'de Bingöl'de bir oyuncakçının önünde kendini patlatmaya hazırlanan PKK'lı canlı bombayı fark edince, üzerine atlayıp onu engellemek isterken can veren Hatice Belgin'in adı Şahinbey Belediye Meclisi'nin kararıyla Beydilli Mahallesi'ndeki 4 katlı modern bir sosyal tesise verildi.

Hatice Belgin Sosyal Tesisleri'nin açılışı bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hain saldırıda eşini kaybeden Kadri Belgin, kent protokolü ve vatandaşların katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadri Belgin'e seslenerek, "Acın acımızdır. Hatice kardeşimizin yaşadığı olay, aslında 40 yıldır 'Kürt kökenli vatandaşlarımızın, hakkını, hukukunu koruyoruz' diye bu ülkeye nifak sokan, nefret tohumları sokmaya çalışanların artık bittiğinin bir başlangıcıdır" dedi.

Hatice Belgin'in, Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla, Sarıkamış ruhuyla, evlatlarını ve vatanını korumak için canını feda ettiğini kaydeden Bakan Şahin, "Hatice kardeşim gibi kardeşlerimizin şehit sayılması için Terörle Mücadele Yasası'nda yeni bir yasal düzenlemeyi yapıyoruz. Biliyoruz, canı geri getiremeyiz. Ama geriye kalanların yaşamlarını kolaylaştırmak da bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Kadri Belgin ise terörü lanetlerken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kadri Belgin, "Biz kadere iman etmiş insanlarız. Ama ülkemizde böyle olayların, saldırıların olması bizi yürekten sarsmıştır. Bu ülke basit bir şekilde kazanılmadı. Basit bir şekilde kaybetme niyetimiz de yoktur. Atalarımız Çanakkale Savaşı'nda beraber savaştı. Hep beraber ülkeyi bu hale getirdik. Bu ülkeyi de kolay kolay kaybetmeye niyetimiz de yok. Ülkemize bazı saldırılar oluyor. Bizi bölmeye çalışıyorlar. Herkes aklını başına toplasın. Bu milleti kolay bölemezler. Biz Kürt'üz, Türk'üz, Çerkez'iz, Zaza'yız. Ama bu bayrak altında yaşıyoruz. Hepimiz Türk'üz."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirterek, Belgin'in isminin, artık yeni yapılan bu sosyal tesiste yaşatılacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından, Bakan Şahin'le birlikte Kadri Belgin'e çiçek takdim edildi. Ardından da Hatice Belgin Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Tesisi gezen Şahin, burada kursa katılan öğrencilerle sohbet etti
 

...
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2011 Pazar 23:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?