1
Haziran
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Hanifi Şen, kar yağışının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ve yağışların böyle devam etmesi durumunda 2009 yılında hububat üretiminde herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların başladığını ve bu yağışların tam istenilen zamanda toprağa düştüğünü belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Hanifi Şen, ''Şuanda Türkiye'de ve bölgemizde beklenen yağışlar başladı. Bu yağışların devamı gelirse çiftçilerimiz 2009 yılında ümit ettikleri ürünü alabilecekler. Çünkü 2008 yılında bölgemizde büyük bir kuraklık yaşandı. 2009 yılında yeraltı ve yerüstü sularında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz. Bu sene inşallah yağışlar bol olur ise çiftçilerimiz istediği ürünü alabilecek. Yeter ki devletimiz de çiftçilerimize gerekli zamanda gerekli desteği versinler'' dedi. 


Geçen yıl bölge ve ülke genelinde hububat sıkıntısı yaşandığını ve bu yıl böyle bir durumun olmaması için yağışların devam etmesi gerektiğini ifade eden Şen, ''Geçen yıl özellikle mercimek, nohut ve arpa üretiminde çok büyük bir düşüş yaşandı. Bu yıl yağışlar devam ederse böyle bir sıkıntı yaşanmayacak. Fıstık ve zeytin üretiminde de bu yağışlar ağaçlara muhakkak faydalı olacak ancak verimliliğin nasıl olacağı bahar mevsiminde kendini belli edecek'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:43:36
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?