29
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Karataş Yolu'nda yıkımlar tamamalandı

İlçe genelinde yol genişletme çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediyesi, Karataş Bölgesinin Gaziantep Üniversitesi karşısında olan girişini 40 metreden 20 metreye daraltan binaların kamulaştırmasını yaparak yıkımlarını gerçekleştirdi.

Halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak adına ulaşımı rahatlatmak için yol genişletme çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, cazibe merkezi Karataş bölgesinin sadece üniversite önünden bir girişi olduğunu ve bunun düzensiz yapılan binalarla 40 metrelik yolun 20 metreye daraldığını belirtti. Çözüm için gerekli kamulaştırmaların yapılarak yıkımların gerçekleştirildiğini kaydeden Can, yol üzerinde bulunan iki binadan beş katlı olanının geçtiğimiz yıl yıkıldığını, iki katlı olan ikinci binanın da yıkımının yapılarak yolun tam anlamı ile açılmasının sağlandığını söyledi.

Başkan Can, geçtiğimiz yıla kadar tek girişi olan Karataş'a, açılan Tutluk alternatif yolu ile bölgenin trafik yoğunluğunun önlendiğini ve Havaalanı, Düztepe, Yeşilkent ve Mazmahor Köyü, Kilis ile olan mesafesinin kısaldığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?