19
Mayıs
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Kursiyerler için kazanç kapısı

Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi’nin Mahalle Evi Kursları, kursiyerler için kazanç kapısı oldu. Kursiyerler bir yandan meslek öğrenirken, bir yandan da öğrendikleriyle para kazanıyorlar.

Dumlupınar Mahalle Evi’nde, kursiyerlere pasta-bisküvi ve kuaförlük kursları verilmeye başlandı. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği kurslar, gelen sipariş ve talepler karşısında kursiyerlere, öğrenirken para kazanma imkanı sağladı. Mahalle Evi, pastanelere ve evlere siparişle pasta yaparken, kuaförlük kursuna giden gençler de çok uygun fiyatlarla mahalleliye hizmet vermeye başladı.


Dumlupınar Mahalle Evi Sorumlusu Neşe İnal, verdikleri kurslarda, kursiyerlerin daha mesleğe atılmadan kazanç elde etmesini sağladıklarını belirterek, "Genelde ekonomik yönden zayıf olan kişiler kurslarımıza katılıyor. Kurs sürecince hem yeni bir meslek öğreniyorlar hem de öğrendiklerini kazanca dönüştürüyorlar. Siparişle pasta yaparak gelir elde ederlerken, mahalle halkına da uygun fiyatla kuaförlük hizmeti veriyorlar" diye konuştu.

Mahalle Evi’nde makine nakış, el sanatları, bayan kuaförlüğü, pasta-bisküvi, bilgisayar, sayacalık ve bağlama kursları veriliyor. Kursiyerlere, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Gaziantep-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 13:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?